Gallery


Log in

I forgot my password

Statistics
We have 23 registered users
The newest registered user is swarjasso

Our users have posted a total of 105 messages in 32 subjects
Latest topics
» Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.
by badadang Sat Dec 11 2010, 04:31

» "Urgent" Minta bantuan daripada saudara saudari.
by Uchris Thu Oct 08 2009, 04:32

» PENGUMUMAN PENTING
by Uchris Wed Jul 15 2009, 05:07

» haloo suma..
by Uchris Mon May 25 2009, 03:30

» Tadau Kaamatan 2009
by Uchris Mon May 25 2009, 03:16

» Menu DSR Satellite Signal kas untuk Astro
by williborn Sat Jan 24 2009, 16:32

» DO NOT DIAL IF SOME ONE ASKS YOU TO DIAL #09 or #90
by Uchris Tue Jan 20 2009, 09:53

» Christmas 2008 n New Year 2009
by Uchris Tue Jan 20 2009, 09:50

» Tentang Audacity 1.3.3-beta (Unicode)
by melney Thu Nov 13 2008, 23:39

September 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Partners
free forum

Christmas 2008 n New Year 2009

View previous topic View next topic Go down

Christmas 2008 n New Year 2009

Post  badadang on Mon Oct 13 2008, 23:30

Tahun 2008 berlalu begitu cepat. Pejam-celik, pejam-celik.. kita mo sampai sudah ujung tahun 2008.

Christmas n tahun baru pun mo sampai sudah.. apa kata korang klu tahun ni kita buat "Hari christmas n Tahun Baru sakag d gundalou".

Tujuannya ialah untuk mengeratkan lagi Silaturahim sakag2 di gundalou. Kita pilihlah satu tempat yang boleh kita berkumpul ramai2 untuk merayakan Christmas n Tahun Baru bersama-sama.
Apa pendapat korang ? suba gia kunun korang pikir-pikirkan klu buli pakai ni Idea.. kita ada 2 bulan lagi utk bersedia kalau jadi ni Rancangan..Surprised Surprised bounce bounce
avatar
badadang

Number of posts : 10
Registration date : 2007-04-01

View user profile http://www.geocities.com/ckating

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Tue Oct 14 2008, 23:01

Good idea, Cuba cadangkan tempat dan masa yang sesuai untuk berkumpul. Kalau boleh, kita tubuhkan satu AJK penganjur supaya progrem ini berjaya dan menjadi perintis untuk mengumpul semua generasi Gundalou pada masa akan datang.

Untuk permulaan.
Oleh kerana masa sudah terlalu suntuk, saya fikir, kita perlu ada sekurang-kurangnya seorang wakil dari mana-mana kampung yang ada keturunan generasi Gundalou untuk turut serta dalam perhimpunan ini nanti. Cuba cadangkan, apa acara yang perlu kita sediakan bagi memeriahkan progrem ini.

OK, saya cadangkan agar satu perjumpaan diadakan bagi memilih AJK penganjur dalam masa terdekat ini. Antara tempat yang saya rasa sesuai untuk perjumpaan ini ialah Rumah En. Gilbert kating, Kg. Toboh Laut, En. Paulus Saut, Kg. Menawo, En. Robert Lunau, Kg. Menawo, Puan Christina Kating, Kg. Bayangan, atau En. Pius Kating, Kg. Bayangan.

Antara yang perlu hadir adalah luguan dari keluarga Kating family, Songkoi Family, Tuoi Family, Kitam Family, Kundayang Family, Golit Family dan kita akan cuba menghubungi generasi Guntamas yang lain yang berada di Tambunan. Siapa-siapa yang ada maklumat baru tentang Generasi gundalou, diharap dapat menghubungi dan memberitahu mereka tentang pregrem ini.

Ba... macam mana cadangan kamu?
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Idea c Chris tu saya setuju...

Post  melney on Thu Oct 30 2008, 23:43

Kopisanangan kumaa toinsanan paganakan di Gundalou id nonggo nopo...

Saya setuju cadangan si Chris tu. Sebaik-baiknya untuk permulaan kita buat yang simple dulu sebelum buat yang "grand" punya. Di sini kita boleh tengok feedback semua orang nanti, sama ada "positif" untuk diteruskan ataupun macamana.
Sebaik-baiknya, tempat dia buat di tempat yang "central" supaya memudahkan yang lain untuk datang. Tempat si Sis. Christina di Bayangan tu memang ideal untuk dipilih.
Apa-apapun, saya sokong 100% cadangan ni. Kalau ada apa-apa perkembangan... jangan lupa inform saya di melney@yahoo.com ... k.

Apa pandangan kamu ?
avatar
melney

Number of posts : 20
Age : 44
Registration date : 2007-07-04

View user profile http://www.malaikatsesat.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Mon Nov 03 2008, 05:58

Yup.. apa kata topinai yang lain? Kalau ada sambutan, boleh buat secara sederhana untuk celebrate Chrismas and New year tahun ni and seterusnya buat pemilihan AJK untuk memudahkan penganjuran progrem yang akan datang. Susah juga kalau tiada AJK. Kalau ada, senang sikit mo panggil mesyuarat bila ada rancangan.

Ba... mari kita bagi tau sama topnai lain yang belum joint ni Forum.

Saya ada cadangan mo buat sticker Gundalou Generations untuk kasi lekat di kereta. Mo tanya si Badadang dulu kalau dia boleh kasi murah.
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Sia setuju kita buat sticker...

Post  melney on Tue Nov 04 2008, 20:44

Sia setuju betul kita buat sticker tu... kasi design saja.. nanti kami bagi komen. Kita bagi sokongan sama c badadang juga..
avatar
melney

Number of posts : 20
Age : 44
Registration date : 2007-07-04

View user profile http://www.malaikatsesat.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Tue Nov 04 2008, 23:26

OK.. nanti saya buat design and upload disini pas tu kamu komen and pilih mana satu. Harap si badadang dapat bagi harga spesial.
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  badadang on Thu Nov 06 2008, 01:14

bah.. ngam laitu klu buat sticker Gundalou generation untuk lekat di kereta supaya kita boleh kenal mana-mana kereta milik sakag si Gundalou. Klu jumpa di tengah jalan pun tidaklah kita sampai "mitalib nga au kopitutun".

Uchrist.. ko design saja.. nanti klu ada yang perlu ditambah tu design, buli adjust2 bah tu. Jan korang bimbang tu harga. sia kasi harga yang Verry2 special.. murah-murah, yang penting matalamat kita tercapai.

Tapi.. apapun.. klu boleh kita percepatkanlah penubuhan AJK Pelaksana untuk Christmas keluarga Gundalou. masa sudah semakin suntuk..
Sia Cadangkan si Uchris untuk menghubungi mana2 daripada sakag2 si gundalou yang boleh dihubungi supaya mudah untuk menubuhkan AJK Pelaksana.
avatar
badadang

Number of posts : 10
Registration date : 2007-04-01

View user profile http://www.geocities.com/ckating

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Thu Nov 06 2008, 03:15

20hb ini saya balik keningau. Nanti saya pi jumpa dorang si Paulus Saut, Robert Lunau, Kundayang Mambut sama si John Golit di Minawo. 21hb saya pigi Tambunan kahwin saya punya tipagon sana Mangipangi. Saya akan cuba cari topinai kita sana Tombotuon.

Ba.. bagus kita kasi tentukan dulu lokasi untuk berkumpul. Untuk pertamakali ini, kita buat secara sederhana saja asalkan dapat kasi ujud AJK. Buat untuk christmas and New Year party. Untuk acara yang julung kali ini, saya harap kita dapat mogisokokodung bagi menjayakan acara ini.
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  badadang on Sun Nov 09 2008, 06:55

Apa kata kita pilih tempat c Pius ataupun tempat kakak christina. buli kah tu ?
avatar
badadang

Number of posts : 10
Registration date : 2007-04-01

View user profile http://www.geocities.com/ckating

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  melney on Sun Nov 09 2008, 20:25

Saya setuju dua-dua tempat tupun ngam juga... tempat Bro. Pius ataupun Sis. Christina... jangan lupa inform perkembangan...Wink
avatar
melney

Number of posts : 20
Age : 44
Registration date : 2007-07-04

View user profile http://www.malaikatsesat.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Sun Nov 09 2008, 22:02

Ok nanti hari enam ni saya cuba pigi tanya dorang tentang cadangan ini. Kalau dorang setuju, kita akan teruskan progrem ini. Berkenaan tarikh dia, bila korang fikir yang sesuai? Christmas atau New Year?
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  melney on Mon Nov 10 2008, 02:04

Kalau pandangan sia... christmas lagi sesuai... kalau new year tu... biasanya ramai sudah yang tiada masa@cuti... mo balik kerja sudah...Laughing
avatar
melney

Number of posts : 20
Age : 44
Registration date : 2007-07-04

View user profile http://www.malaikatsesat.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Mon Nov 10 2008, 02:58

OK, christmas jatuh pada 25 dec bersamaan hari khamis. Saya rasa hari itu, ramai yang ingga keliwangan sebab pigi sembayang. Kalau 27 sabtu, macam mana?
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  badadang on Mon Nov 10 2008, 05:26

Yup ! sia rasa ngamlah tu klu 27hb. bah uchris teruskan menghubungi dorg dan tentukan hari kita tubuhkan AJK.
avatar
badadang

Number of posts : 10
Registration date : 2007-04-01

View user profile http://www.geocities.com/ckating

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  melney on Tue Nov 11 2008, 00:21

Neutral ok... saya rasa 27 Dec tu sesuai juga... kalau jadi.. kena maklumkan lebih awal yang lain supaya dorang bulih adjust masa dan keutamaan nanti...
avatar
melney

Number of posts : 20
Age : 44
Registration date : 2007-07-04

View user profile http://www.malaikatsesat.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Tue Nov 11 2008, 00:28

Harap ada respond dari dorang la. Kalau jadi, terpaksa la kita berkorban rukut-rukut sponsor minuman dan makanan kio. Entertainment pula, harap kamu ada idea apa yang perlu disediakan untuk memeriah kan lagi acara ini.

Perkara yang perlu kita sediakan.

1. Mendapatkan dan menentukan lokasi bagi penganjuran acara ini.
2. Menghubungi dan menjemput topinai kita dari kampung yang lain sebagai wakil ke acara ini.
3. Mendirikan kemah jika ramai sambutan daripada topinai yang dihubungi.
4. Menyediakan makanan dan minuman secara sponsor kerana masa sudah terlalu suntuk.
5. Menyediakan peralatan Eetertainment.

Prkara 1.
Sabtu ini, saya akan ke keningau kerana ada urusan. Saya akan ke bayangan untuk bertanya pada abang Pius dan kakak Christina tentang pemilihan rumah mereka sebagai lokasi acara ini pada 27 December.

Perkara 2.
Sesiapa diantara kita yang ada maklumat mengenai generasi Gundalou yang lain, diharap dapat menghubungi dan menjemput mereka. Saya sendiri akan menghubungi generasi Gundalou di Kg. Menawo. Harap ada kerjasama.

perkara 3.
Kemah hanya perlu sekiranya banyak sambutan..

Perkara 4.
Oleh kerana ini adalah anjuran yang pertama dan sudah kesuntukan masa, kita terpaksa sponsor makanan dan minuman. Perkara ini kita akan bincangkan setelah tempat dan jumlah peserta diketahui nanti.

Perkara 5.
Saya rasa kita hanya perlukan peralatan musik atau karoke sebagai hiburan pada hari itu. Diharap kamu ada idea dalam perkara ini.

Apa-apa idea, sila kemukakan disini kio..
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Wed Nov 12 2008, 00:14

Saya ada bagi tau melalui Email kepada mereka menganai progrem ini tadi. Harap mereka ada baca mail tersebut dan beri respond secepat mungkin.
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  melney on Wed Nov 19 2008, 01:25

Chris... tentang sponsor tu, saya rasa tiada masalah bah tu... Boleh kita rukut-rukut bah tu. Lagipun kita buat secara sederhana saja dulu kan... sebagai permulaan. Saya ada beberapa cadangan / respond dari cadangan ko tu...


  1. Tentang makanan tu, kalau menghadapi masalah dari segi penyediaan kerana faktor masa inda cukup... pilihan kedua kita.... kita order katering saja. Mungkin idea ni ada kelemahan dari segi mengurangkan keseronokan bergotong-royong... tapi dapat menjimatkan tenaga.. dan memanjangkan masa mogirumo-rumo. kalau mau masak juga, kita sediakan yang senang disediakan sajalah... cth: nasi / air / pencuci mulut....
  2. Pasal peralatan musik tu... saya setuju kalau kita pakai karaoke atau one man band saja... keyboard + Gitar. Rasanya yang ni lebih praktikal untuk kali pertama... c celia rasanya ada pa system untuk karaoke... Bro. Pius pun... saya dengar memang ada pa system tu... CD karaoke tu rasanya kalau kita bawa semua yang kita ada... memang boleh dapat macam-macam.... kalau takut rosak yang asal... kita guna teknik CR saja... A.K.A burn dalam CD lain... he..he..
  3. Tentang memaklumkan generasi Gundalou tu... di Tenom ni, macam ada juga yang dari generasi Gundalou slain sya... nanti cuba maklum dorang kalau ada peluang....rendeer
avatar
melney

Number of posts : 20
Age : 44
Registration date : 2007-07-04

View user profile http://www.malaikatsesat.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  badadang on Tue Nov 25 2008, 00:40

Sia setuju betul dgn cadangan C uchrist n melney ni.. pasal Entertainment tu sia rasa teda problem bah tu kan ? kita guna saja karaoke n live band sekali. klu yg Live band tu , klu diberi peluang men muzik sia pilih utk main saxophone bambu @ Somporing jalah.. x mo men keybord lagi hehe!

tentang Makan minum tu klu ada Dana, kita lantik ja tu Kakak2, ipar2 utk Urus.. dorg pandailah urus n bentuk Ajk dorg sendiri.

klu boleh adakan mesyuarat secepat mungkin untuk membincangkan rancangan ini.
avatar
badadang

Number of posts : 10
Registration date : 2007-04-01

View user profile http://www.geocities.com/ckating

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Mon Dec 22 2008, 09:08

Ba.. topinai kou ngawi... tadau pogititimungan di tinantu nopo nga ontok 26hb December. Kada dokoyu lihuai kio. Mogititimung toko hilo'd walai di Pius id Bayangan.
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Tue Dec 23 2008, 12:08

Ada perubahan.

Saya dapat tahu daripada Bro Peter bahawa 26hb ini adalah housewarming party si Bro Pius. Jadi saya berpendapat bahawa adalah tidak sesuai untuk memanggil wakil-wakil daripada seluruh Generasi Gundalou untuk mengadakan mesyuarat penubuhan AJK pada hari itu. Dengan itu, hanya keluarga daripada Kating Family sahaja yang akan hadir pada hari tersebut untuk sama-sama memeriahkan housewaming ini disamping mogirurumo tu alaid no au nokopogiruruba.

Potlak tidak perlu bawa tetapi kalau ringan tangan bolehlah bawa satu kret aramai tii ka.... maan po pogiombolutan.

Berkenaan perhimpunan bagi wakil-wakil dari Generasi Gundalou untuk mengadakan mesyuarat pemilihan AJK, kita akan fikirkan tarikh dan tempat yang sesuai pada tahun hadapan 2009. Hanya seorang atau dua wakil sahaja yang akan dipanggil dan perhimpunan ini akan diadakan secara sederhana.

Selepas selesai pemilihan, diharap AJK ini akan dapat membuat perancangan untuk mengadakan hari keluarga Gundalou buat pertama kali pada tahun berikutnya.

Kotoluadan.

Merry Christmas and Happy New Year 2009.
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Kalau bulan 5... kaamatan... kumpul lagi. Apa macam?

Post  melney on Sat Jan 03 2009, 01:54

Aramai tomod pinogititimungan krismas toko.... osorouku om... milo nogi maan toko kagu onjuro do bulan lima... apa macam? Kamu setujukah?drunken
avatar
melney

Number of posts : 20
Age : 44
Registration date : 2007-07-04

View user profile http://www.malaikatsesat.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Clinda on Tue Jan 13 2009, 14:38

merry xmas and happy new year!!!...biar lambat than never org bilang!!!!....
nampaknya kami(me&Jon) ketinggalan family reunion baru-baru ni?... uncle melney punya cadangan bulan May tu macam ngam betul...kami di Abu dhabi ini akan pulang utk aramatiiii dgn semua keluarga..ini 1st time untuk Jon celebrate kamaatan...harap-harap dapat kumpul semua keluarga masa tu...bulihlah kami kenal kazen-kazen kami yg dulu masih kecil-kecil lagi semua dan entah skrg macam semua sudah besar....bah..keep me updated kio....

Clinda

Number of posts : 3
Age : 38
Registration date : 2007-04-28

View user profile http://www.friendster.com/kaytxu

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Uchris on Tue Jan 20 2009, 09:50

Clinda wrote:merry xmas and happy new year!!!...biar lambat than never org bilang!!!!....
nampaknya kami(me&Jon) ketinggalan family reunion baru-baru ni?... uncle melney punya cadangan bulan May tu macam ngam betul...kami di Abu dhabi ini akan pulang utk aramatiiii dgn semua keluarga..ini 1st time untuk Jon celebrate kamaatan...harap-harap dapat kumpul semua keluarga masa tu...bulihlah kami kenal kazen-kazen kami yg dulu masih kecil-kecil lagi semua dan entah skrg macam semua sudah besar....bah..keep me updated kio....

Hi Linda!.. Apa khabar kamu?

Ba Kalau kamu confirm balik Sabah bulan May, kami akan usahakan untuk buat kaamatan celebration. Kami memang bercadang untuk buat family reunion pada kaamatan. Ba... nanti saya bagi update kalau ada perkembangan nanti.
avatar
Uchris

Number of posts : 55
Age : 53
Registration date : 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Christmas 2008 n New Year 2009

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum