Gallery


Log in

I forgot my password

Statistics
We have 22 registered users
The newest registered user is avrquyr

Our users have posted a total of 105 messages in 32 subjects
Latest topics
» Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.
by badadang Sat Dec 11 2010, 03:31

» "Urgent" Minta bantuan daripada saudara saudari.
by Uchris Thu Oct 08 2009, 03:32

» PENGUMUMAN PENTING
by Uchris Wed Jul 15 2009, 04:07

» haloo suma..
by Uchris Mon May 25 2009, 02:30

» Tadau Kaamatan 2009
by Uchris Mon May 25 2009, 02:16

» Menu DSR Satellite Signal kas untuk Astro
by williborn Sat Jan 24 2009, 15:32

» DO NOT DIAL IF SOME ONE ASKS YOU TO DIAL #09 or #90
by Uchris Tue Jan 20 2009, 08:53

» Christmas 2008 n New Year 2009
by Uchris Tue Jan 20 2009, 08:50

» Tentang Audacity ® 1.3.3-beta (Unicode)
by melney Thu Nov 13 2008, 22:39

April 2014
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Calendar Calendar

Rss feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search


Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

View previous topic View next topic Go down

Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  badadang on Sun Apr 01 2007, 04:07

Very Happy Very Happy bounce Hii.. Kopisanangan ! Kumaa Toinsanan Sakag di Gundalou id Nonggo nopo !
Lama udah sia pikir-pikirkan idea ini nga baru skrng sia teingat mo minta pendapat korang di sini.
Oleh Kerana ramai di antara kita Sakag di Gundalou yg ada lagu n mungkin ada yang kana "sorok-sorok" @ kana simpan dah d "Muzium" , apa kata klu kita 'Pakat-pakat' terbitkan Album Kompilasi "Gundalou Generation'. Maybe OK Kan ? Very Happy Apa Pendapat Korang ? Share-share lah.. bounce bounce

badadang

Number of posts: 10
Registration date: 2007-04-01

View user profile http://www.geocities.com/ckating

Back to top Go down

Re: Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  Uchris on Tue Apr 03 2007, 01:26

badadang wrote:Very Happy Very Happy bounce Hii.. Kopisanangan ! Kumaa Toinsanan Sakag di Gundalou id Nonggo nopo !
Lama udah sia pikir-pikirkan idea ini nga baru skrng sia teingat mo minta pendapat korang di sini.
Oleh Kerana ramai di antara kita Sakag di Gundalou yg ada lagu n mungkin ada yang kana "sorok-sorok" @ kana simpan dah d "Muzium" , apa kata klu kita 'Pakat-pakat' terbitkan Album Kompilasi "Gundalou Generation'. Maybe OK Kan ? Very Happy Apa Pendapat Korang ? Share-share lah.. bounce bounce

Idea Idea Good idea. Bak kata pepatah, “kalau tidak dipecahkan ruyung, mana kan kita mendapat sagu nya”. Sekurang kurangnya album rinukut-rukut ini boleh menjadi pendorong untuk melahirkan album sulung masing-masing pada masa akan datang. Pada pandangan saya, banyak lagu-lagu dari generasi ini mempunyai kualiti dari segi lirik dan susunan muzik. Saya percaya ianya mampu menarik perhatian pendengar sekiranya album ini menjadi kenyataan.

Walau bagaimana pun, komitment kerja masing-masing serta kedudukan tempat tinggal mungkin akan membantutkan sedikit kelancaran pembikinan album ini.

Ba apa lagi, cuti bulan lima boleh bincang bincang ba, saya rasa tempat si gilbert tu tiada masalah kalau buat master.
bounce bounce

Uchris

Number of posts: 55
Age: 49
Registration date: 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  melney on Wed Jul 04 2007, 03:02

Smile Hi toinsanan...
Pomusarahan diti nopo nga osonong kopio. Sokong 100%. Yoho nga kopomusorou nogi do mirad iti. Nung ajadi nga... osonong nogi. Okon ko mogihum do untung... nga lobi po do manampasi dit sinding-sinding om bakat-bakat ngai di sinakagon di Gundalou pointongkop do pogun Sabah.
Bah... nunu komi ngai nu oi koompinaian kou ngai??? Obuli??Neutral

melney

Number of posts: 20
Age: 40
Registration date: 2007-07-04

View user profile http://www.malaikatsesat.blogspot.com

Back to top Go down

Album Kompilasi Gundalou.

Post  badadang on Mon Oct 13 2008, 22:13

Hi semua.. apa khabar ? Lama sudah x masuk cni. Bah, Untuk semua Sakag Gundalou yang masih berminat. Amacam sudah cadangan sia untuk menerbitkan album kompilasi Gundalou duulu tu..? Masih ada yang berminat kah ?Smile Smile

badadang

Number of posts: 10
Registration date: 2007-04-01

View user profile http://www.geocities.com/ckating

Back to top Go down

Re: Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  Uchris on Tue Oct 14 2008, 22:12

Laughing Laughing Ba... bulih ba tu, bulih juga kasi sumbang satu lagu tapi kena berkaroke dulu balik tuk kasi sarut suara.

Yang lain-lain macam mana?

Saya rasa yang boleh lumonsoi tu banyak juga ba macam si Lawrence, Pius, Philip, Gilbert, William, Donny, Debbie, Paulus dan mungkin dari tambunan pun ada.

Uchris

Number of posts: 55
Age: 49
Registration date: 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  badadang on Sun Nov 02 2008, 23:58

Smile Bah, macam ada respond sudah ni.. apa kata sia cadangkan kita nyanyi 1 urang satu lagu dalam album kompilasi ini ? n sia juga mo Offer Satu Lagu sia untuk kita nyanyi Ramai-Ramai dalam album Kompilasi ni. Tajuk Dia "OUPUS YAHAI DIYA" Lagu yang merupakan Luahan Perasaan Kasih Anak2 kepada IbuBapa. Very Happy Sebenarnya lagu ini lama sudah sia buat dan sia pernah cadangkan kepada c gilbert untuk kita nyanyi ramai2 semasa Kali terakhir kita sekeluarga sambut Harijadi c Mama beberapa tahun dulu.. Apapun.. ini hanya cadangan. klu ada cadangan lagi, mari kita bincang ramai-ramai..bounce bounce santa

badadang

Number of posts: 10
Registration date: 2007-04-01

View user profile http://www.geocities.com/ckating

Back to top Go down

Re: Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  Uchris on Mon Nov 03 2008, 04:37

cheers Laughing Ba.. Saya tengok, macam ada empat orang suda yang mau join ni.

1. Edward.
2. Christoper.
2. Donny.
3. Philip.
4. William.

Mana lagi yang lain? Si Gilbert, Lawrence, Pius, Debbie and d others pigi mana suda? Kalau ada siapa siapa yang terjumpa dorang, kasi tau la kio.

Uchris

Number of posts: 55
Age: 49
Registration date: 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  nelson on Tue Nov 10 2009, 00:30

you...badadang....isai tobpinai nu hilo mangi pangi?mantad oku silo....

nelson

Number of posts: 3
Age: 28
Registration date: 2009-11-10

View user profile http://yahoo.com

Back to top Go down

Re: Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  nelson on Tue Nov 10 2009, 00:35

tanak oku francis abin...nini sya c tuoi...d tombotuon ba..kalau pasal album tu...rasa2 BOLH trima jga....sa mau join bolh?bolh kita kenal2 jga isai tobpinai kan?sa skrg blajar dkat penampang d angel school.jurusan vokal...tapi belum hbis lah...25 nov. ni ada konsert mini d buhavan square...jam7 mlm...datanglah

nelson

Number of posts: 3
Age: 28
Registration date: 2009-11-10

View user profile http://yahoo.com

Back to top Go down

Re: Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  nelson on Tue Nov 10 2009, 00:38

campur sa...nelson francis....anak francis.abin+crispina moningot
kenal?tobpinai ngaai bo

nelson

Number of posts: 3
Age: 28
Registration date: 2009-11-10

View user profile http://yahoo.com

Back to top Go down

Re: Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  Uchris on Tue Nov 10 2009, 10:37

Hi Nelson! kopisanangan totuong. Ba mimang kompom la tu mogiompinai tokou. Kalau ko bilang si Tuoi tu ko panggil nenek, sa ni pun panggil dia nenek juga. Osonong da nung kopogiruruba tokou. Yoku nga hiti nogi penampang, au osodu mantad donggongon.

Molohing di yama nu nopo nga miagal otutunan ku.

Uchris

Number of posts: 55
Age: 49
Registration date: 2007-02-25

View user profile http://www.geocities.com/ckating/

Back to top Go down

Re: Terbitkan Album Kompilasi Gundalou Generation.

Post  badadang on Sat Dec 11 2010, 03:31

nelson wrote:tanak oku francis abin...nini sya c tuoi...d tombotuon ba..kalau pasal album tu...rasa2 BOLH trima jga....sa mau join bolh?bolh kita kenal2 jga isai tobpinai kan?sa skrg blajar dkat penampang d angel school.jurusan vokal...tapi belum hbis lah...25 nov. ni ada konsert mini d buhavan square...jam7 mlm...datanglah

Kopisanangan Nelson.. Bah.. ngaam noh kopio nakaamung ko hiti.. iyati ngai boh gia mogioompinai ti. Au ku nopo kasala nga mogisopupu toko nogi.. ii Tuoi nopo nga Todu ku nogi hehe.. nokoongoi oku nogi hilod walai dokoyu dit alaid2 noh..
Nga hilod Mangi-pangi kasari ot ulion ku hino Tambunan.. hilod walai dio gaman Longiton.. ii nopo gia sawo d gaman Longiton ii Subidah nga miadi-adi dit Tina' ku.
komoyon dot Misopupu yahai di Risot(Richard) au ku nopo kagu kasala' di nga ii nopo Abang sepupu ku(ii Kuis) di nga nakasawo dit taka' nu..
Haro nopo timpu nga mogititimung toko' somonu.. om oimbulaian noh ngaih pogiompinaian.. hehe.. osusa noh gia kopio' ti mogioompinai om au ii kopogitututun kino..

P/s: Nelson.. Misopupu kito mah kopio.. nga nakasawo dii kaagu dit taka nu it Abang sepupu ku om nuu kangku ndo mah momolohou diya t ?? Ipag nga au kangaam kino..? hahaha.. arrrramai no kopio'.. :-)

badadang

Number of posts: 10
Registration date: 2007-04-01

View user profile http://www.geocities.com/ckating

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum